kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Ponedjeljak, 02 Siječanj 2017 12:27

VIDEO: Usvojen proračun Županije Zapadnohercegovačke za 2017.

Autor: Naša TV | skupstina-zzh.ba Autor: Naša TV | skupstina-zzh.ba

Skupština Županije Zapadnohercegovačke usvojila je proračun za iduću godinu u iznosu od oko 76 milijuna KM. Usvojen je po hitnom postupku, a predsjednik Vlade i ministar financija ove županije istaknuli su da ima socijalnu narav.

 


Dvadeset prva sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke sazvana na temelju članka 50. Poslovnika Skupštine, održana je u Širokom Brijegu 30. prosinca 2016. godine s početkom u 10 sati.

Na Dnevnom redu bilo je sedam točaka od kojih je važno istaknuti treću i četvrtu, a riječ je o Prijedlogu Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2017. godinu (hitni postupak), te Prijedlogu Zakona o izvršavanju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke  za 2017. godinu, također hitni postupak. Obje točke Dnevnog reda koje se izravno odnose na Proračun detaljno je obrazložio ministar financija  i dopredsjednik  Vlade Županije Zapadnohercegovačke Toni Kraljević istaknuvši kako je pozitivno što je Proračun donesen u tekućoj godini, te kako je izrađen sukladno Zakonu o Proračunu i Dokumentu okvirnog Proračuna,  radi se o iznosu od 76. 738, 921 KM. Ministar Kraljević ističe kako nakon dugo vremena u tekućoj godini ŽZH nije išla u kreditno zaduženje što samim time daje priliku ovom Proračunu, koji još uvijek ima socijalu narav. Naravno istaknuo je kako bi Proračun  u godinama koje slijede, ako nastavimo ovim slijedom  mogao  postao razvojni. Nakon glasovanja Proračun Županije Zapadnohercegovačke za 2017. godinu  je usvojen uz jedan glas protiv ( Marija Ćeškić) i četiri glasa suzdržana (Klub HDZ 1990 i Ivan Jurišić). Zakon o izvršavanju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke  za 2017. godinu  usvojen je uz četiri glasa suzdržana ( Klub HDZ- 1990 i Marija Ćeškić). Druga točka Dnevnog reda Prijedlog Zakona o cestovnom prijevozu na području Županije Zapadnohercegovačke usvojen je jednoglasno, a Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti u Županiji Zapadnohercegovačkoj ide u daljnju proceduru, te Skupština Županije Zapadnohercegovačke je jednoglasno  zadužila Ministarstvo gospodarstva da  organizira  i Javnu raspravu o kojoj će javnost biti pravovremeno obaviještena. Dvije posljednje točke Dnevnog reda dvadeset prve sjednice Skupštine Županije Zapadnohercegovačke odnosile su se – šesta: na Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu Stručne službe Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, usvojena jednoglasno.  Sedma točka, koja uopćava Prijedlog Odluke o utvrđivanju kriterija za raspoređivanje sredstava Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2017. godinu, namijenjenih za tekuće prijenose pojedincima, tekuće prijenose neprofitnim organizacijama i tekuće prijenose drugim razinama vlasti je usvojena uz tri glasa suzdržana (Klub HDZ 1990).Pročitano 2846 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering