kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Petak, 02 Svibanj 2014 13:12

Raguž smjenjuje Ivicu Gašpara predsjednika OO HDZ1990 Ljubuški!?

Autor: D.Jelić | dnevno.ba Autor: D.Jelić | dnevno.ba

Prema zadnjim informacijama iz tabora HDZ1990 Martin Raguž je pred odlukom da smijeni Ivicu Gašpara predsjednika OO HDZ1990 Ljubuški. Zbog osobnih interesa i poljuljanih pozicija nastao je sukob između struje Milenka Bandura i struje Ivice Gašpara u kojoj je i ženski dio stranke.

 

Samo četiri mjeseca do izbora u najpotentnijem odboru stranke vlada klima sukoba i nepovjerenja. Točnije u Mostar su u nekoliko navrata dolazili istaknuti članovi stranke da Ragužu pojasne stanje u Ljubuškom, ali rezultata nije bilo. Štoviše Raguž je Gašparu obećao mjesto glavnog tajnika stranke, ali se od toga ništa nije dogodilo.

Okružen nekolicinom odanih osoba Gašpar je nastavio sa destruktivnim radom misleći isključivo na svoju nestabilnu političku poziciju. Približavanjem izbora preko starih političkih kadrova htio je privoljeti na suradnju nekoliko provjerenih kadrova, preko kojih se želio ostvariti politički uspjeh na narednim izborima. Ali oni nisu željeli prihvatiti politički angažman upravo zbog Gašpara, uvjetujući povratak na političku scenu svih kvalitetnih kadrova, kako bi se stvorio pravi tim za uspjeh.

Nakon navedenog zahtjeva Ivica Gašpar je ostao nijem, jer u takvom društvu ne vidi za sebe dobru političku poziciju.

Unutar odbora u Ljubuškom zahtjev je da svi dosadašnji kadrovi ne mogu biti kandidirani na predstojećim izborima. Želju da se nađu na listi izrazilo je nekoliko indiferentnih članova, kojima je svejedno kako stranka stoji (bitno je da ima jednog člana). Među njima su poljoprivredne galamdžije, te osobe koje u stranci godinama tavore bez ideje da se stranka pokrene.

U proteklih nekoliko mjeseci Gašpar ponavlja svoju tezu: «Nas nitko ne doživljava!», i ona je pravo mjerilo koliko se ova stranka otuđila zbog interesa pojedinaca od birača i javnosti.

Martin Raguž izjavio da u Ljubuškom stranka dobiva 3000 glasova

Stranka u Ljubuškom u sadašnjoj situaciji ni u snu ne može dobiti taj broj glasova. Polovina broja je puna šaka brade. Gašparova brojka je 2500 glasova. Mnogi se pitaju na čemu zasnivaju takav optimizam, kada njihov politički rad nitko ne doživljava. Sigurno je da birače privlače ideje, projekti, politička ozbiljnost i organiziranost, ali od toga nema ništa.

Naravno osim, ako se ne dogodi pravi prijelom, kojeg izgleda može napraviti samo predsjednik stranke Martin Raguž. Prema zadnjim informacijama to će se i dogoditi.

Zbog osobnih interesa i poljuljanih pozicija nastao je sukob između struje Milenka Bandura i struje Ivice Gašpara u kojoj je i ženski dio stranke.

Bandur ponovno želi biti kandidat za federalni parlament. To isto traži Borka Herceg – Lukenda. Treću stranu predstavljaju novi ljudi, kojima bi Raguž mogao dati vođenje stranke.

Svi oni u Ljubuškom nemaju puno vremena.

Pročitano 4266 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering