kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Petak, 20 Prosinac 2013 21:43

Sraz Skopljak – Doljanica glavni meč bogate borilačke večeri

Dnevni list Dnevni list

Sraz Skopljak – Doljanica glavni meč bogate borilačke večeri  Ljubuški će i ove godine biti domaćin već tradicionalnog Međunarodnog memorijalnog kupa u borilačkim sportovima “Ludvig Lutko Pavlović”.

Ovogodišnje, osamnaesto izdanje pod nazivom “King of Colosseum 2013.” u Ljubuški će ponovno dovesti etablirane borce iz regije.


Savez tajlandskog boksa – muaythai BiH i ove godine ponosno predstavlja memorijal “Ludvig Lutko Pavlović” – Kup koji se održava u čast i sjećanje na pokojnog hrvatskog viteza Ludviga Lutka Pavlovića, prvu hrvatsku žrtvu u Domovinskom ratu na području Bosne i Hercegovine. Za termin ovogodišnjeg izdanja Memorijala odabrana je nadolazeća subota s početkom u 20 sati u gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom.
Kako poručuju iz organizacije, središnji dio cjelovečernjeg programa je popularna mini piramida u profesionalnom tajlandskom boksu – natjecanje koje je verificirala Svjetska muaythai asocijacija (WMC, World Muaythai Council). U tom dijelu večeri nastupit će četiri boraca u kategoriji -86 kg po pravilima profi tajlandskog boksa – sustav će ih podijeliti u dvije skupine, a pobjednici se iste večeri sastaju u finalnoj borbi. Bosnu i Hercegovinu predstavljat će Mesud Selimović i Muamer Jugović, a njihovi protivnici su predstavnici Hrvatske Zlatko Bajić, odnosno Crne Gore Miloš Vulović. Sva četvorica sudionika jako su dobro poznata sportskoj javnosti i iza sebe imaju nacionalne, europske i svjetske amaterske titule. Dovoljno je samo reći da je Mesud Selimović i pobjednik K-1 turnira osmorice, a Zlatko Bajić amaterski prvak svijeta. Jasno, u subotu će se eventualnom pobjedniku morati poklopiti dosta da se osvoji ova piramida, a dosadašnji nastupi i rezultati  ovih boraca jamstvo su da će publika cijelo vrijeme biti na nogama i da će uživati u kvalitetnim mečevima.

Skopljak vs Doljanica

Uvodni program također će biti zanimljiv. U nekoliko uvodnih mečeva, koji će publiku zagrijati amaterskim tajlandskim boksom, gledat ćemo predstavnike BiH iz nekoliko klubova (KBS Škorpion Orašje, KBS Pretorian Sarajevo i KBV Škorpion Sarajevo). Domaći navijači također će imati svoje favorite – u ostalim superfight mečevima gledat ćemo tako i dva ljubuška borca. Ante Primorac-Hata dolazi iz boksačkog kluba Robert P. iz Ljubuškog, a Domagoj Pejčinović iz Kluba slobodne borbe Arti iz Ljubuškog – oba borca će nastupiti u MMA borbama. Primorčev protivnik, Tigo Giljević, dolazi iz kluba Magnetsu Zagreb, dok Pejčinovićev, Pero Kravić, brani boje najboljeg kluba slobodne borbe u Hrvatskoj, Gladiator Dubrovnik.
Glavni meč večeri, šećer na kraju, donosi borbu Ive Skopljaka i Gorana Doljanice. Skopljak, kojeg pri ulasku u ring najavljuju kao “nepobjedivog viteza iz Viteza”, nastupa za klub tajlandskog boksa Ludvig Pavlović, a kao superteškaš u kategoriji +93kg ima učinak od šest pobjeda iz isto toliko mečeva. Riječ je o borcu koji je tek tri godine u ovom sportu, ali hrabro ide naprijed – bavi se i amaterski ragbijem, ali borilački sport mu je dao jednu posebnu životnu dimenziju. Mnogi skeptici s nevjericom su gledali njegove mečeve, ali on ima jasan cilj – pobijediti svaki meč u koji uđe. Svjestan je da još nema niti blizu dovoljno iskustvo kao većina njegovih kolega, ali to mu daje smo dodatnu motivaciju.
Njegov protivnik, Goran Doljanica, dolazi iz Crne Gore, a visok 195 centimetara i težak oko 116 kg – borac je to koji traži svoje mjesto u MMA svijetu, a zanimljivo da je on treći protivnik koji je Ivi promijenjen za ovaj nastup. Prvi je trebao biti Albanac iz tima Golden Gloryja, Gzim Selemani, kojeg je naša javnost imala prigodu nedavno gledati u Sarajevu, kada je “giljotinom” efektno završio svog protivnika, Srbina Marija Milosavljevića. Kada tomu dodamo i činjenicu da Selemanija i njegova brata trenira veliki Martijn de Jong, bivši dugogodišnji trener Alistaira Overeema, jasno je koliko velik izazov je to bio za Skopljaka. Međutim, kako je Selemani nedavno odradio FFC meč u Skoplju, organizator nije htio riskirati eventualne ozljede. U
 kombinaciju je kao drugi protivnik došao Mađar Abel Karaqiti, ali je i on otpao. Sve to nije poremetilo Skopljakove pripreme, s tim da je prije desetak dana u Zagrebu, jednoglasnom odlukom sudaca savladao iskusnog hrvatskog borca Emila Poljaka.

Pročitano 1684 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering