kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 10 Prosinac 2015 15:13

FOTO: Adis Jakić najbolji sportaš BiH neolimpijskih sportova u 2015. godini

Autor: Radišići Portal Autor: Radišići Portal FOTO: Radišići portal

U Olimpijskom muzeju BiH preksinoć je održan 5. po redu manifestacija "Izbor sportaša godine" u organizaciji Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine.

Atletičar Amel Tuka proglašen je sportašem godine u BiH. Tuka je ovo priznanje zaslužio nakon fantastične sezone u kojoj je postavio najbolje vrijeme na 800 metara u svijetu i osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Pekingu.

 

Ljubušak Adis Jakić izabran je za najboljeg sportaša Bosne i Hercegovine neolimpijskih sportova. Adis je ostvario povijesni rezultat osvojivši jednu zlatnu i dvije brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u natural bodybuildingu u Dubaiju.

Nagradu je Adisu uručila Ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini Claire Bodonyi.

 

Titulu za najbolju mladu sportašicu u kategoriji juniorki osvojila je teniserka Nefisa Berberović, dok je za najboljeg juniora proglašen najbolji mladi košarkaš Europe i sa reprezentacijom BiH osvajač zlatne medalje Džanan Musa.


Josip Pandža, izbronik U-16 košarkaške reprezentacije BiH izabran je za najboljeg bh. trenera u 2015., dok je kadetska košarkaška selekcija BiH proglašena najuspješnijom reprezentacijom u godini na izmaku.

Najuspješnijim klubom u BiH u 2015. godini proglašen je Ženski odbojkaški klub Bimal – Jedinstvo iz Brčkog.

Posebna nagrada za istaknuti sportski rezultat dodijeljena je bokseru Damiru Belji.

Olimpijski komitet BiH dodijelio je večeras i specijalna priznanja. Specijalna nagrada MOK-a dodijeljena je ministru civilnih poslova BiH Adilu Osmanoviću, a prof.dr. Safet Kapo dobio je priznanje za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta.

 

Pročitano 6348 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering