kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Petak, 22 Srpanj 2016 14:29

Suspenzija Sloge do podmirenja duga Savezu

Autor: Er.B. | Dnevni list Autor: Er.B. | Dnevni list

Nogometni savez HBŽ, koji će sljedeće sezone voditi natjecanje, objavio je da će se ždrijebanje natjecateljskih brojeva klubova Druge lige FBiH Jug obaviti u subotu (11 sati, hotel Park u Livnu).

Na osnovu rezultata u prošloj sezoni sljedeći klubovi su kandidati za natjecanje u 2016./2017. sezoni: Kamešnica, Kupres, Sloga (Gornji Vakuf - Uskoplje), Tomislav i Troglav 1918. pod okriljem NS-a ŽHB, zatim Grude, Mladost, Posušje i Sloga (Ljubuški) iz NS-a ZHŽ te Branitelj, Brotnjo, Cim, Igman, Klis, Rama i Turbina iz NS-a HNŽ.

 


Po odluci IO-a NS-a FBiH klubovi koji imaju financijske obveze prema savezima koji su vodili natjecanje u prošloj sezoni suspendirani su i ne mogu sudjelovati u prvenstvu Druge lige FBiH Jug.

- Dva kluba je suspendirao NS FBiH, Branitelj i Slogu (Lj), koji moraju uplatiti sredstva petnaest dana prije početka prvenstva, jednako kao i kotizaciju za sljedeću sezonu, da bi im bilo dozvoljeno da sudjeluju u ligi, pojašnjava tehnički tajnik natjecanja, Ivan Tabak.

 

 

Svi klubovi moraju zadovoljiti osnovne infrastrukturne kao i ostale kriterije koji su propisani u propozicijama natjecanja za sezonu 2016./2017. Tereni na kojima će igrati novi drugoligaši Cim i Mladost moraju biti primljeni od nadležne komisije za prijem terena.

 

Prethodnih sezona su dozvoljavani odgodni rokovi pojedinim klubovima, ali od ove neće moći zaigrati u Drugoj ligi FBiH Jug ukoliko nemaju tri mlađe uzrasne kategorije. Prvak unutar te tri mora imati kadete i juniore. Ove sezone neće biti razigravanja pa će svi prvaci četiri skupine Druge lige FBiH izboriti izravni plasman u viši rang, dok će iz Prve lige FBiH tako ispasti između tri i pet klubova.

 

 

Drugu ligu FBiH Jug će voditi NS HBŽ, povjerenik natjecanja je Ilija Bagarić, tehnički tajnik Ivan Tabak, povjerenik za suđenje Drago Ćulo, a disciplinski sudac Marin Ćorluka. Prvo kolo Druge lige FBiH Jug je na rasporedu 20./21. kolovoza.

 

 

Pročitano 1817 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering