kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 28 Srpanj 2016 08:33

Skauti krenuli u pripremu za novi veliki SEHA izazov

Piše: Er.B. | Dnevni list Piše: Er.B. | Dnevni list

Rukometaši aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine, sastav ljubuškog Izviđača koji je nakon jedanaest godina klubu donio titulu, a poslije tri godine prekinuo apsolutnu dominaciju banjolučkog Borca, je započeo pripreme za novu sezonu i izazov igranja SEHA lige u njenom najkvalitetnijem izdanju dosad.


Skauti su započeli s radom u Ljubuškom, ali zasad nisu u kompletnoj postavi.
– Nisu se svi odazvali, imamo puno igrača koji su na priprema reprezentacije Hrvatske kao Mandić, Šarac, Ereš, Raguž, dok Čirjak nije došao jer je virozan. Ostali su se odazvali. U prvom dijelu se nećemo moći kompletirati jer kadeti i juniori Hrvatske igraju europska prvenstva. Tek poslije 28. srpnja ćemo biti u punom sastavu, kaže trener Zdenko Grbavac koji je iznio i plan priprema:
– Prvi tjedan ćemo raditi u Ljubuškom, potom sedam dana na Kupresu. Slijedi odigravanje dvije prijateljske utakmice sa Zrinjskim, dok ćemo od 23. do 28. kolovoza igrati turnir u Doboju. Do starta SEHA lige ćemo odigrati i test utakmice s Kaštelom i ponovno Zrinjskim.


U ljubuškoj momčadi su radili male korekcije u igračkom kadru pa će Josip Ereš od sljedeće sezone nositi dres Zagreba s kojim je potpisao ugovor na četiri godine. S druge strane kao zamjenu su doveli Darija Raguža (1998. godište), desno krilo iz Metkovića koji je i kadetski reprezentativac Hrvatske, te u svoje redove vratili i golmana Josipa Kvesića koji je prošle sezone igrao u Đakovu.


Na poziciju desnog vanjski, gdje su dosad imali samo Matea Rodina, je dogovoren angažman Ivana Čirjaka (1992. godište) iz Zadra, a koji je prethodne dvije sezone igrao u Grčkoj. Time su i solidno proširili rotaciju, a što će biti vrlo važno za utakmice s jakim protivnicima.
– Pitanje pivota još nije riješeno, ali je u fazi pregovora, kazao je Zdenko Grbavac o preostaloj poziciji na koju u klubu planiraju dovesti pojačanje.

Pročitano 1448 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering