kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 05 Listopad 2016 15:15

Izviđač CO između objektivnih mogućnosti i subjektivnih slabosti

Autor: Dušan Musa | Lj::portal Autor: Dušan Musa | Lj::portal

Očekivano, Izviđač čvrsto na začelju nakon pet kola SEHA Gazprom lige i četiri odigrane utakmice, konstatirat će skeptici. Izviđač je osvježenje lige kazat će znani i neznan ljubitelji rukometa koji su uživo ili preko tv ekrana,  pratili utakmice u Ljubuškom protiv Celja PL i PPD Zagreba.

Osvježenje među bogatašima, odnosno klubovima koji imaju i po desetak puta veći godišnji proračun. Da „skauti“ na startu pred svojom publikom, naprave čudo pobjede trofejne Celje PL, pa PPD Zagreb spriječile su ih „dječje bolesti“ kojih se hitno moraju riješiti. Izviđač je doma izgubio jednu praktično dobivenu utakmicu Celje 31:32 i jednu u egalu – Zagreb 26:28. Oba su se suparnika nudila vjerojatno podcjenjujući mladi domaći sastav. Naravno, suparnički treneri Branko Tomše i Veselin Vujović nisu to željeli – htjeli, priznati na konferencijama nakon utakmica, ali indikacije sastavi, odnosno termini igranja govore da je tako bilo.


   Zašto Izviđač CO nije iskoristio priliku, u prvom redu zbog „jaranskog“ pristupa. Igrači su u tvrdu profesionalnu ligu, bez ljepote i milosti, ušli s pristupom iz bh. prvenstva, tipa sastala se klapa koja živi rukomet i nitko joj ništa ne može. Tako su i odigrali prve dvije domaće utakmice! Užitak i na ponos je bilo gledati kako primjerice, Pavlak „lomi“ i na „skijanje“ šalje duplo veće Šušnju i Vorija, Hrstić razbija obrane s kojima se muče i mnogo poznatiji igrači iz puno jačih klubova ili primjerice kada Kristijan Jarak sa sedam metara, kroz noge u četrdesetim minutama utakmica (!), pogađa mreže vrsnih vratara Lesjaka i Stevanovića!


   Naravno ni Celje PL ni PPD Zagreb neće na eventualno sljedeće gostovanje u Ljubuški, doći praznih ruku, pokušat će primjerom kojeg je godinama u bivšoj Jugoslaviji prakticira Crvena Zvezda (Zagreb to ionako već četvrt stoljeća radi u Hrvatskoj), konkurentu uzeti najbolje igrače, a onda demonstrirati moć, nakantati oslabljenog suparnika i pričati – kako je domaća ekipica talentirana i slično.  


   Da ne bi bilo pričam ti priču, gdje odnosno tko je griješio? Samo se prva utakmica protiv Brest Meškova, može pripisati prilagođavanju. Nakon što su „popili“ - 11, valjda je svima – igračima, treneru, upravi…, bilo jasno u kakvo su osinje gnijezdo upali. Bez obzira na igračke greške, zicere…, kriva za poraz od Celja PL je klupa! Zbog sekunde vremena u 57-oj minuti Izviđač je uz jednog već isključenog, zbog prijevremenog utrčavanja ostao i bez drugog igrača!? Pri rezultatu 30:30! Čiji je posao da pazi na sat? Za igrača nošenog publikom iz koje mu je netko vjerojatno i podviknuo – ulazi, sigurno nije, ali bi po prirodi stvari netko od onih koji uz trenera, zauzimaju mjesto na klupi o tome morao brinuti. Za drugi gostujući poraz ne zbog poraza nego zbog rezultata - 10, slaba igra, krivica je na igračima, a za poraz protiv Zagreba spisak je poduži, među kojima treba ubrojiti i trenera Zdenka Grbavca koji je u trenucima kada se utakmica lomila na klupi držao visprenog Pavlaka. Upravo je utakmica protiv Zagreba pokazala da u ključnim trenucima na parketu moraju biti Pavlak i Hrstić, eventualno Šarac. Ne zbog toga što su oni bolji od drugih, nego zbog vica u igri kojim mogu probiti okoštale profesionalce.


   Na kraju još jedno, Izviđač je u SEHA ligu ušao bez iskusnog vratara. Spominjan je Adnan Šabanović, ali je na tome ostalo. Daleko od toga da su mladi vratari razočarali, ali drugačije se ponašaju suparnički pucači kad vide golmana sijedih vlasi u odnosu na momke koji se ne briju. Treneru Grbavcu mora se odati priznanje da je momčad dobro tjelesno spremio, a je li se iz dva domaća poraza nešto naučilo, pokazat tri naredne gostujuće utakmice.

Pročitano 1617 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering