kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Subota, 08 Listopad 2016 15:36

Ljubušaci pokazuju veliko zanimanje za “cheerleading”

Autor: Dnevni list | Antonela Marinović Musa Autor: Dnevni list | Antonela Marinović Musa

Jednako vrijedi i za Bosnu i Hercegovinu, a naročito zanimanje u posljednje vrijeme vlada u Zapadnohercegovačkoj županiji. Kako navodi Nikolina Čolak, glavna cheerleading trenerica, s radom je nedavno krenuo i Hrvatski cheerleading klub Ljubuški.

Naime, ideja o osnivanju  je došla od samih roditelja iz Ljubuškog koji su zbog nedostatka kluba  zvali na klupski telefon HCK Široki Brijeg u nadi da će pokrenuti klub u Ljubuškom, budući da je Široki Brijeg već prije uvelike pomogao osnivanju klubova u Posušju i Grudama.

 

„Tek samo imali dva treninga, a već imamo formiranu ekipu kadeta i juniora. U tijeku je formiranje i mini kadeta te nakon toga i seniora. Što drugo reći nego da je ovo zaista dobar početak, ponajviše zahvaljujući i podršci od strane Općine Ljubuški“, kazala je za naš list Čolak, jedina trenerica u Bosni i Hercegovini  sa svjetskom cheerleading licencom.

 

Po njezinim riječima, Ljubuški surađuje s klubom iz Širokog Brijega na čijem je čelu, a treninzi se redovito održavaju u Osnovnoj školi Marka Marulića u Ljubuškom, gdje se vrše pripreme za predstojeća natjecanja.

„Cheerleading kamp je jedan veliki trening za sve cheerleading talente iz BiH, ali i one koji će to tek postati. Radi se o jednodnevnom treningu na kojem  se uče akrobacije koje će početnicima iz Ljubuškog  dobro doći. Što se tiče državnog prvenstva koreografije će biti spremne, a kolika će biti jačina samih koreografija ovisi o samim sportašima Ljubuškog, tj. kojim tempom mogu raditi. Naravno, teško je očekivati veliki rezultat na prvom prvenstvu, ali uvijek postoji mogućnost da ćemo iznenaditi bar u nekoj od disciplina“, istaknula je Čolak, dodavši kako je veće zanimanje žena za cheerleading, no ostaje nada da će porasti i broj muškaraca i njihovo zanimanje za ovaj sport.

 

U klub se, naime, mogu prijaviti članovi svih uzrasta (3 – 26 godina). Dovoljno je svake nedjelje doći na trening u OŠ Marka Marulića, a detaljnije informacije mogu se dobiti i na broj telefona 063-093-300. Također, svi potrebni podaci i objave redovito se ažuriraju i na službenoj web te Facebook stranici kluba.

Dodajmo i to kako se naša sugovornica cheerleading sportom bavi već osam godina. S klubom iz Širokog Brijega je  osvojila sve što se osvojiti može. Višestruki su prvaci BiH, osvajači nekoliko Europskih turnira, ali i prve i zasad jedine službene Europske medalje za BiH.  Nema sumnje da će i Ljubuški krenuti stopama susjednog kluba.

 

    Cheerleading…

 

    Cheerleading – navijačko-akrobatski sport je u Bosnu i Hercegovinu došao otvaranjem Hrvatskog plesnog kluba Široki 2009. godine te se nakon toga proširio po skoro cijeloj zemlji. Cheerleading je službeno priznat kao sport 31. svibnja 2013. godine i od tada je zanimanje iz godine u godinu sve veće. Ovo je jedini sport na svijetu u kojem se ravnopravno natječu cure i dečki. Među najpoznatijim navijačima svijeta su i predsjednici SAD-a Dwight D. Eisenhower, Franklin Roosevelt i Ronald Reagan, te glumac Jimmy Stewart i glumice Sandra Bullock, Kirstie Alley, Halle Berry, ali i pjevačica Madonna.

Pročitano 741 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering