kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 09 Listopad 2016 21:56

U hercegovačkom derbiju postignuta 72 gola: Izviđač u Mostaru pobijedio Katarinu

Autor: pogled.ba Autor: pogled.ba

U susretu 3. kola Premier lige između rukometašica Katarine i Izviđača postignuta su čak 72 gola, a pobijedile su gošće s 40:32. Nakon prvog poluvremena Ljubušanke su imale vodstvo 24:16.


Najefikasnije u pobjedničkom sastavu bile su Maja Prusina 12 i Marija Boras 9 pogodaka, u ekipi Katarine bolje od ostalih Maja Knezović 10 i Marija Gudelj 8 golova.

 

Nakon tri odigrana kola Izviđač ima dvije pobjede i jedan poraz, dok je Katarina na učinku od jedne pobjede i dva poraza.

 

Inače, fenomenalna rukometašica Izviđača iz Ljubuškog, Marija Boras, obilježila je i prvi listopadski rukometni vikend u Europi.

Naime, spomenuta igračica je u u duelu drugog kola PLBH, protiv Goražda postigla čak 19 golova, što je apsolutni rekord u svim europskim ligama u novoj sezoni.

 

“19 golova je iznenađenje za mene nakon utakmice jer nisam imala predstavu da ih je toliko bilo . Utakmica s dosta golova i s jedne i s druge strane, moja ekipa je ozbiljno shvatila protivnika i od samog starta krenule smo najbolje što smo mogle, što se odrazilo i pobjedom. Velika zahvala suigračicama jer bez njih nema ni mene ni mojih golova, ipak je ovo ekipni sport. Liga za sada za nas jako uspješna, poraz protiv jednog od favorita ovogodišnjeg natjecanja Jedinstva u kojoj smo mislim bili iznenađenje svim klubovima, jer smo samo jedan razlike izgubile i sada pobjeda protiv Goražda. Nadamo se uspješnom nastavku i naravno da nas povrede zaobiđu”, rekla je Boras.

 

Ovaj rezultat Marije Boras će se sigurno još dugo prepričvati, a trebalo bi dobro prelistati rukometne listove i vidjeti ko je u skorije vrijeme ostvario sličan rezultat u europskom rukometu kada su u pitanju prvoligaške utakmice.

Pročitano 2144 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering