kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Ponedjeljak, 14 Studeni 2016 18:24

Poslije dosta grubog ‘školovanja’, skauti na novom početku

Autor: Dušan Musa | Večernji list Autor: Dušan Musa | Večernji list

Kad je utvrđen popis ovogodišnjeg izdanja SEHA lige i kad je bilo jasno da klubovi iz Srbije neće sudjelovati, suzdržani su tvrdili kako će biti dobro ako mlada momčad Izviđača CO izbori bar jednu pobjedu u sezoni.

Optimisti su stvari gledali kroz ružičaste naočale, očekujući da će se Skauti ravnopravno nositi s 3-4 ekipe - Tatran, Nexe, Metalurg, pa i Gorenje.

 

Ponovno na početku

Poslije osam odigranih utakmica i isto toliko poraza, od kojih je najuvjerljiviji bio zadnji od Metalurga u Skoplju - 14, stvari su ponovno na početku. Izviđač CO je u dvije utakmice, obje domaće, unatoč porazima, oduševio, a u dvije, protiv Nexea i Metalurga, u kojima je navodno imao priliku, razočarao. Ostale četiri, sve gostujuće, odigrao je sukladno očekivanjima. Imajući u vidu navedeni učinak i ukupni dojam, može se zaključiti kako su skauti prošli grubo “školovanje”, svojevrsni rukometni dril. Nakon “školovanja”, slijedi ciklus od šest utakmica do kraja godine koje će pokazati tko je bio u pravu, suzdržani ili optimisti. Dvotjedna stanka došla je kao naručena.

 

Dva različita svijeta

Sada je svima jasno kako su SEHA liga i bh. prvenstvo dva različita svijeta. Trebalo je tako biti od početka, ali bolje ikad nego nikad. Ljubušaci moraju odraditi sljedećih šest utakmica što bolje mogu, a onda početi pripreme za završnicu domaćeg prvenstva. Četiri utakmice SEHA lige koje će se igrati iduće godine i onako neće bitno utjecati na konačni dojam. Upravo je težak poraz od Metalurga pokazao da je Izviđaču i za domaće pobjede potrebna potpuna sinkronizacija, da se poklopi sve, od organizacije utakmice, preko vođenja, do igre i zalaganja na parketu. Bez toga klub s daleko najmanjim proračunom u SEHA ligi nema izgleda ni za minimalne uspjehe.

Poredak: 1. Vardar 28(10), 2. PPD Zagreb 19(8), 3. Vesprem 18(7), 4. Meshkov Brest 17(10), 5. Celje Pivovarna Laško 12(8), 6. Gorenje 9(8), 7. Metalurg 7(9), 8. Nexe 7(8), 9. Tatran Prešov 6(8), Izviđač CO 0(8).

Pročitano 1068 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering