kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 20 Studeni 2016 14:33

Josip Šarac: Ni ja nisam očekivao da ću s 18 godina biti jedan od lidera ekipe

Autor: Ersan Bijedić | nevni list Autor: Ersan Bijedić | nevni list

Spram svih ostalih klubova u jednom od najboljih europskih rukometnih natjecanja, regionalnoj SEHA ligi, ljubuški Izviđač Central osiguranje ima samo jednu prednost, a to su mladost i talent mladih igrača, potencijal kakav bi poželjeli i svi njihovi protivnici.


Ljubuški klub je upravo po radu s mladima godinama prepoznatljiv, i dalje odlično drži taj kontinuitet, dokazali su to titulom prvaka BiH prošle sezone, a čak i ove sezone (bez obzira na rezultatski skor 1-8 u SEHA ligi) kroz potvrdu igračkog potencijala njegovih pojedinaca.


Među njima je kao iznenađenje iskočio Josip Šarac (rođen 28. veljače 1998. godine) koji je trenutačno najučinkovitiji napadač momčadi s važnom rolom u obrambenoj fazi igre, a za kojeg se nije prošle sezone činilo da bi mogao izrasti u praktički ključnog igrača Skauta u ovom trenutku.


 – Cijelo ljeto sam proveo na pripremama s reprezentacijom Hrvatske, a to mi je dobro pomoglo za regionalnu ligu, dosta sam napredovao fizički. Četrdeset dana rada s reprezentacijom i Europsko kadetsko prvenstvo na kojem smo osvojili srebro mi je donijelo psihološku stabilnost, osjećao sam se moćno i prenio to u Izviđač. Biti doprvak Europe puno znači za mladog igrača, kaže Josip Šarac.


 – Nisam ni sam očekivao da ću s 18 godina biti jedan od lidera momčadi, ali u dobroj sam formi trenutno, a što pokazuju i moje igre, dodao je.


Po povratku na pripreme Izviđača uslijedio je veliki izazov SEHA lige.


 – Igramo natjecanje koje je dimenzija više i svi se trudimo pokazati što više znamo. Tu se moramo dokazati ako planiramo ići dalje u neki veliki klub.


Šarac je svjestan što treba popraviti za novi iskorak…


 – Mislim da svi trebamo još fizički napredovati, stvarno se to pokazalo kroz utakmice jer se mi “slomimo” za svaki pogodak i svaku obranu. Mlađi smo od sviju i treba nam u odnosu na protivnike da još sazrijemo igrački.
Lijevi bek Skauta je za klub vezan ugovor na još godinu i pol.


 – Ukoliko se otvori prilika, svakako da bih pokušao jer je svakome san igrati za jedan od velikih klubova. Tu imam pomoć roditelja, trenera, prijatelja uz koje ću pametno odabrati klub i najbolji put. Ukoliko ne bude ozljeda, najvažnije odluka je tek predamnom, zaključio je Josip Šarac.


Pokazali smo da vrijedimo


Poslije uvodnih osam poraza Izviđač je prošlog utorka konačno upisao prvu pobjedu. Savladali su iskusnog momčad prvaka Slovačke, Tatran iz Prešova (33:28).


 – Svi su položili nade u ovu utakmicu koja nam je došla u nezgodnom trenutku, ali smo ipak pokazali da se možemo izdignuti iz svega što nas je snašlo, da ipak vrijedimo nešto i da nismo slučajno prvaci BiH. Iako smo mladi vrijedimo dosta kao prava klapa. I prethodno smo imali dobrih partija, pogotovo doma gdje nas prati veliki broj navijača. Imali smo i padove kao u Skoplju, ali to je normalno i očekivano za naše godine, smatra Šarac.


Pokušat ćemo iznenaditi Meškov


Sljedećeg utorka (17 sati) Izviđač će ponovno biti domaćin, ovoga puta jednom od favorita kompletne SEHA lige, bjeloruskom Meškovu iz Bresta.


 – O Meškovu ne treba previše trošiti riječi, oni su stvarno vrhunski klub koji je po svemu daleko od nas. Ali danas u rukometu svako svakoga može pobijediti, može se dogoditi dobar dan. Mi ćemo se potruditi, uz nadamo se veliki broj navijača koji će doći da nas podrži, i pokušati napraviti iznenađenje, najavio je Šarac.


Grbavac: Šarac je sve iznenadio

Josip Šarac je preporodio svoju igru ovoga ljeta.


 – Iskočio je u prvi plan, pokazao kvalitetu igre u obrani i napadu tako da je to malo iznenađujuće za sve. Ali su mu očito nastupi u reprezentaciji Hrvatske dali samopouzdanje i dimenziju više. On to koristi vrlo dobro u SEHA ligi, priča trener Zdenko Grbavac o jednom od svojih ključnih rukometaša ove sezone.


 – Dobro šutira jer “ide na glavu”. Nije klasični bek šuter, pokušava rješavati igrom jedan na jedan, šutevima “kroz igrače”, ima dobar zglob i visoku realizaciju. U obrani je standardno dobar.

Pročitano 921 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering