kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Subota, 10 Prosinac 2016 09:55

FOTO: Haris Jakić najbolji promotor sporta BiH u 2016. godini

Autor: LJ::portal Autor: LJ::portal

U Olimpijskom muzeju BiH sinoć je održana 6. po redu manifestacija "Izbor sportaša godine" u organizaciji Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine.

Atletičar Amel Tuka proglašen je sportašem godine u BiH. Tuka je ove godine sudjelovao na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru gdje je na utrci na 800 metara stigao do polufinala, a zapažene rezultate ostvario je na Međunarodnom atletskom mitingu u Velenju gdje je osvojio prvo mjesto, na Dijamantnoj ligi u Bruxellesu je bio treći, dok je na Europskom atletičarskom prvenstvu osvojio četvrto mjesto.


Ljubušak Haris Jakić izabran je za najboljeg promotora sporta Bosne i Hercegovine u 2016. godini. Haris je ostvario povijesni rezultat osvojivši zlatnu medalje na Svjetskom prvenstvu u natural bodybuildingu i fitnesu u Budimpešti. Komisija za vrhunski sport Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine prilikom izbor uzela je u obzir i rezultate koje je Haris ostvario prethodnih godina, a isti se odnose na titulu balkanskog i europskog prvaka.

 

Titulu za najbolju mladu sportašicu u kategoriji juniorki osvojila je streljačica Tatjana Đekanović, dok je za najboljeg juniora proglašen džudista Toni Miletić.

 

Ženski nogometni klub SFK 2000 Sarajevo proglašen je najboljim sportskim klubom, dok je nogometna U17 selekcija BiH dobila nagradu za najbolju bh. reprezentaciju.

 

Olimpijski odbor BiH dodijelio je i specijalna priznanja. Specijalnu nagradu Međunarodnog olimpijskog odbora osvojio je generalni direktor Prevent Grupacije i osnivač Fondacije ”Hastor” – Nijaz Hastor, a nogometni radnik Denijal Pirić nagrađen je za dugogodišnji doprinos u razvoju sporta.

 

Pročitano 2836 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering