kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 27 Prosinac 2016 18:10

Džajić, Dugandžić i Bubalo u reprezentacijama Hrvatske!

U blagdansko vrijeme dok koševi miruju, članovi košarkaškog kluba Ljubuški su uvelike u pogonu. Na trenutnim događanjima bi košarkašima iz Ljubuškog pozavidjeli i giganti ovog sporta.


Naime, košarkaški klub Ljubuški ima čak tri reprezentativca u svojim redovima u raznim mladim selekcijama reprezentacije Hrvatske.

 

Marin Bubalo, trener, je pozvan na turnir regija za kadete koji će se održati od 27. do 30.12.2016. u Svetom Martinu.

 

Dragan Džajić, 2000. godište, je pozvan na pripreme U18 reprezentacije koje će se održati također u Svetom Martinu od 27. do 30.12.2016. godine.

 

Stipe Dugandžić, 2004. godište, je pozvan na pripreme U14 reprezentacije koje će se održati od 3. do 11.1.2017. u Velikoj.

 

"Ovo je uistinu veliko priznanje i pohvala za trud koji ulažemo u održavanju košarkaške u Ljubuškom, unatoč uvjetima rada u kojima klub djeluje, koji su blago rečeno loši.

 

Moram napomenuti da smo limitirani sa terminima i treniranjem u neuvjetnim dvoranama a ipak postižemo puno bolje rezultate od, na primjer, kolega iz Čitluka, Gruda i Čapljine gdje je košarka dvoranski sport broj jedan i gdje imaju puno bolje uvjete. Imamo osjećaj da nas se ne shvaća ozbiljno i gura u stranu što donekle i shvaćamo jer za konkurenciju ipak imamo kolektiv koji je u samom vrhu svoga sporta.

 

Osvrnuo bih se malo i na dosadašnji dio sezone lige za mlade KS H-B u kojoj nastupamo sa tri selekcije. Da nije dobrih rezultata, ne bi bilo ni ovih poziva u reprezentativne selekcije.

 

Predkadeti predvođeni Stipom Dugandžićem imaju skor od osam pobjeda i dva poraza te drže treće mjesto na tablici u konkurenciji petnaest klubova. Moram napomenuti da smo sve ove utakmice odigrali kao gosti, a posebno su nam drage pobjede u Čapljini i Mostaru protiv Zrinjskog. Nadamo se da ćemo drugi dio sezone igrati u Ljubuškom i da će ljubitelji košarke moći pogledati utakmice ove izuzetno nadarene generacije predvođene Stipom Dugandžićem, dok nije otišao u neki veliki klub u kome će moći razviti svu raskoš svoga talenta.

 

Kadeti su mogli i bolje ove sezone. Imamo tri pobjede iz deset nastupa, ali moram reći da u kadetima dosta prilike dajemo i mlađim igračima iz naše predkadetske ekipe te da im te utakmice protiv starijih dosta pomažu.

 

Juniori su odlično startali i u pripremnim utakmicama pobijedili Brotnjo i Čapljinu. Nažalost, zaredale su ozljede, no unatoč tome imamo tri pobjede i tri poraza te zauzimamo četvrto mjesto u konkurenciji deset klubova. Predvodnik ove generacije je Dragan Džajić koji uz Vukšića, Bilića, i Lončara čini okosnicu ove ekipe.

 

U svim ovim događanjima moramo spomenuti i mini basket fest koji je održan u Posušju 18.12.2016. gdje su nastupale muške i ženske košarkaške ekipe, rođeni 2004. godine i mlađi, koje se natječu u sklopu košarkaškog saveza Herceg Bosne. Nastupilo je petnaest ekipa u muškom dijelu i šest ekipa u ženskom dijelu. Naši momci su zauzeli treće mjesto, nakon što smo u skupini pobijedili Zrinjski, Vitez, Livno, Široki II, u polufinalu smo izgubili tri razlike od pobjednika turnira Kiseljaka a u utakmici za treće mjesto pobijedili smo ekipu Širokog.

 

Toliko za sad iz košarkaškog kluba uz nadu da će sva ova pozitivna događanja potaknuti ljude da vjeruju u nas i počnu nas ozbiljnije shvaćati. kazao je Mario Škegro, tajnik i trener HKK Ljubuški.

Pročitano 1612 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering