kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 12 Siječanj 2017 13:12

Vegar: Kako je nama sve ispalo iz ruku, tako može i Austriji i Finskoj

Piše: Dnevni list Piše: Dnevni list

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u trećem tjednu priprema za proljetne obveze u kvalifikacijama za Euro u Hrvatskoj 2018. godine, a u ovoj fazi ekipa svoje treninge radi na Ilidži. Prethodno su imali turneju u Makedoniji i Srbiji gdje su odigrali pet utakmica sa sudionicima

Svjetskog prvenstva u Francuskoj te tri puta poraženi od Makedonije (28:24, 35:31 i 32:30), a dva puta savladali Saudijsku Arabiju (28:22 i 36:35).

 – Malo je bilo naporno, nemoguće je da se čovjek ne umori kad ima toliko utakmica i treninga u kratkom vremenskom periodu. Imali smo i dug put iz Sarajeva do Skoplja, ali kad smo došli u Beograd, malo je bilo lakše. Mislim da su ovakva okupljanja vrlo bitna, nužna kako bi što bolje odradili ono što se od nas u igri traži. Što se moje igre tiče ja sam zadovoljan, pokušavam ispoštovati sve ono što izbornik od mene traži i zasad je OK, rekao je za službenu stranicu RS-a BiH Marin Vegar.

Rukometaš hrvatskog Nexea iz Našica zajedno sa suigračem, i još jednim Ljubušakom, Tomislavom Nuićem, predstavlja otkriće izbornika Bilala Šumana. Ovaj dvojac je donio kvalitetno proširenje igračkog kadra, obojica su vrlo učinkoviti, a Vegar je bio najbolji strijelac i prethodne turneje.

 – Nisam mogao ni sanjati da ću dobiti poziv da igram u reprezentaciji. Prije se nisam ni nadao jer jednostavno nisam bio ni u vidokrugu, nije me bilo ni u široj konkurenciji. Kad me je Šuman nazvao i poslao poziv nisam mogao vjerovati, bio sam istovremeno i iznenađen i oduševljen. Momci su odlično primili, opušteni su, prijatni, prava klapa i uživanje je biti među reprezentativcima.

Lijevi bek bh. selekcije je istaknuo da su pred uvodne kvalifikacijske utakmice imali malo vremena za uigravanje, ali da unatoč porazima šansa za Euro i dalje postoji…

 – Ni Finska ni Austrija nisu bolji od nas. Nama trenutno nedostaje samo automatizma i rutine. Izbornik odlično radi posao, ali treba vremena da se sve to posloži. Odlazak u Hrvatsku kratkoročno je najbitniji cilj za koji ćemo se potruditi da ostvarimo. Kako je nama ispalo sve iz ruku, tako može i Austriji i Finskoj. Ali generalno mislim da ovaj način rada u budućnosti mora polučiti rezultate, samo je potrebno malo strpljenja, smatra Marin Vegar.

Pročitano 1726 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering