kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Srijeda, 05 Kolovoz 2015 11:09

Ljubušaci biciklima stigli na proslavu Oluje u Knin

Piše: LJ::portal Piše: LJ::portal Foto: facebook.com

Cjelodnevnim programom u Kninu se posebno svečano obiljažava 20. obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Na ovu proslavu uputila su se i četiri ljubušaka na biciklima.

 

Dvojica Vitinjana, Željko Zovak i Srećko Brkić krenuli su iz Vitine, a dvojica Radišćana, Pero Primorac i Mirko Luburić dan kasnije iz Radišića na biciklima prema Kninu udaljenom oko 170 km. Nakon desetak sati vožnje stigli su na proslavu Oluje.

biciklom do knina

 

Program proslave
Proslava Oluje u Kninu počela je jutros već u 6 sati kada je pušteno 2.000 golubova koji su Letom slobode odletjeti u Vukovar, gdje su istodobno pušteni golubovi koji će doletjeti do Knina. Nakon toga je na kninskoj tvrđavi otvoren Muzej Oluja, a u devet sati je intonirana hrvatska himna i podignut stijeg, nakon čega je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, sa sinovima prvog hrvatskog predsjednika Stjepanom i Miroslavom Tuđmanom otkrila spomenik dr. Franji Tuđmanu. Uslijedio je prelet migova i program Krila Oluje.


Svi zajedno sa zastavama krenuli su u mimohodu prema crkvi Velikog hrvatskog krsnog zavjeta gdje će se u 11 sati održati sveta misa za domovinu. Kardinal Josip Bozanić će je predvoditi, a najavljuje se dolazak 30 biskupa iz RH i BiH i 200 svećenika. Nakon mise, na Trgu Ante Starčevića predsjednica će u 12,50 sati primiti prijavak i započinje ceremonija polaganja vijenaca. Polagat će ih svi oni koji to budu željeli. Iza zadnjeg vijenca čita se odrješenje, a onda slijede prigodni govori - rekla je gradonačelnica Knina Josipa Rimac koja je u ponedjeljak objasnila protokol. Govorit će predsjednica, predstavnici branitelja i Josipa Rimac.

U 14 sati u parku dr. Franje Tuđmana je zajednički ručak s građanima, na meniju je vojnički grah, potom program KUD-ova, a u 17 sati stiže moto defile iz Čavoglava. Thompsonovi bikeri će proći glavnom ulicom. Slijedi revijalna nogometna utakmica, smotra folklora, a u 21 sat započinje veliki koncert koji je specijalno ove godine premješten iz Čavoglava u Knin. Nastupaju Marko Perković Thompson, Mate Bulić, Opća opasnost Slavonske lole, Đuka Čajić, Hrid Matić.

 

 

Pročitano 3545 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering