kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 19 Prosinac 2013 09:43

NDH i danas vlasnik parcele šuma u Miletini

Avaz.ba | LJ::portal Avaz.ba | LJ::portal

Da je još moguće da Nezavisna država Hrvatska (NDH) raspolaže imovinom u Bosni i Hercegovini, potvrđuje zemljišnoknjižni (ZK) izvadak, do kojeg je došao Dnevni Avaz, a koji je za nekretninu u katastarskoj općini Međugorje,

šumu u naseljenom mjestu Miletina u sastavu Općine Ljubuški, izdao Općinski sud Mostar koncem studenog ove godine!

Tako je u ZK vidljivo da je parcela označena kao Miletina šuma uknjižena na NDH, a predsjednik Općinskog suda Mostar Marin Zadrić kazao nam je da su u vezi s ovim slučajem već reagirali iz Županijskog ministarstva pravosuđa.

- Naložio sam svojim službenicima da sukladno propisima krenu u proceduru ispravljanja. Taj nalog uključuje „recept“ tko je to trebao ranije uraditi, to jest ispraviti, a nije, te ima li odgovornosti službenika ovog suda ili nekog državnog službenika od prije 50 godina -kazao nam je Zadrić, dodavši kako vjeruje da ovakvih slučajeva ima i izvan BiH.

Ministar pravosuđa u HNŽ Radenko Mirić potvrdio nam je da su u vezi sa slučajem nekretnine uknjižene na fantomskog vlasnika reagirali, iako za to, rekao je, nisu izvorno nadležni.

 - Zemljišne knjige regulisane su federalnim propisom, a mi smo, da bismo skratili proceduru, uputili zahtjev Sudu da se to što hitnije ispravi - rekao nam je Mirić.

Pročitano 2374 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering