kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 01 Studeni 2015 15:42

FOTO: U sklopu Framafesta izložen najveći klavir na svijetu

Piše: bljesak.info | LJ::portal Piše: bljesak.info | LJ::portal

Najveći klavir na svijetu, dug 19 metara, izložen je jučer ispred franjevačke crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru. Projekt je to kojim je Frama iz Mostara, u sklopu ovogodišnjeg Festivala duhovne glazbe franjevačke mladeži – Framafesta, iznenadila sve goste ovog Festivala ali i građane Mostara.

''Gledao sam neke stepenice koje sviraju i ideja se pomalo razvijala. Zamislio sam kako bi to trebalo funkcionirati, rastavio svoj sintisajzer i vidio spojeve, kontakte, žice i ostale detalje. Podijelio sam zamisao sa svojom braćom iz Frame, kojima se ideja dopala i evo konačno smo skupili dovoljno novca za realizaciju'', rekao je za Bljesak.info Damir Šiljeg, voditelj Frame Mostar i inicijator ovog projekta.

 

 

Sama izrada klavira, u kojoj je sudjelovalo oko dvadesetak framaša, trajala je oko tri tjedna, dok je za razradu ideje trebalo nešto više od godinu dana. Klavir je u subotu, 31. listopada, cijeli dan izložen ispred franjevačke crkve, a sve dalje ovisi o posjetiteljima.

ljportal.com - Ljubuški Portal  

 

''Ako bude zanimljv i i atraktivan nema razloga da još neko vrijeme ne bude ovdje. Za kasnije još uvijek nismo razradili nikakve planove, zasad smo zabrinuti samo da danas sve dobro funkcionira'', rekao je Šiljeg te istaknuo kako će s ovim projektom nastojat ući i u Guinnessovu knjigu rekorda.

 

 

Ovogodišnji Framafest, koji se odvija pod geslom ''Ti si nada naša i veselje!'' okupio je oko tisuću mladih ljudi. Program je započeo svetom misom koja se u 12 sati održala u crkvi sv. Petra i Pavla a festivalski dio Framafesta  od 16 sati u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače.

 ljportal.com - Ljubuški Portal

 

''Framaško druženje, bratstvo i zajedništvo sastavni su dio svakog našeg susreta pa tako i ovoga. Iako je Framafest festival natjecateljskog karaktera, iskoristimo ga za najprije za bratsko druženje, podržimo jedni druge i ne zaboravimo da je središnji dio cijelog festivala sv. Misa!'', poručili su organizatori Framafesta.

 


U prepunoj dvorani “Hrvatski dom Herceg Stjepana Kosače” framaši iz cijele BiH predstavili su svoj glazbeni talent, a među 20 Frama nastupila je i naša humačka, s pjesmom “Slijedim te”. Nakon otpjevanih pjesama publiku je zabavio fra Marin Karačić uz svoj bend, a zatim je uslijedilo proglašenje pobjednika. Nagradu za najbolji tekst osvojilja je Frama Čerin, a za najbolji scenski nastup Frama Međugorje, dok je sveukupni pobjednik Frama Osova.

 

Nositelj festivala je Nacionalno vijeće Franjevačke mladeži u BiH a domaćin je hercegovačko područno bratstvo.

ljportal.com - Ljubuški Portal

Pročitano 1820 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering