kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Subota, 16 Siječanj 2016 11:45

VIDEO: Samo je pljačka kod Gruda bila spektakularnija od one u Banjoj Luci

Piše: vecernji.ba Piše: vecernji.ba

Ništa nije ukazivalo na to da će se lagana vožnja autoputem prema Gradišci, i dalje prema Zagrebu, u centralu UniCredit banke, pretvoriti u filmsku pljačku, prenose Nezavisne.com. Kamera iz blindiranog vozila "Sector Security", pričvršćena na šajbu, prikazuje da je vožnja tekla bez problema.

U jednom trenutku, vozilo sa preko 600.000 maraka se zaustavlja a ispred njega stiže "Audi" sa pljačkašima čija se vrata otvaraju dok je još u pokretu. Izlaze ih petorica, svi su naoružani i maskirani. Četvorica idu prema blindiranom vozilu, peti ostaje kod "audija". Zadnja kamera snima vozilo u pratnji i razbijanje stakla na suvozačevim vratima kundakom puške. Dvojicu radnika "Sector Security", pod prijetnjom oružjem, izvlače iz auta.

 

Sve su gledali vozač i suvozač iz blindiranog vozila. Čini se da nisu imali vremena ni da shvate šta se dešava kad je počela pucnjava. Šajba puca, oni zaliježu pokušavajući da izvuku živu glavu. U tom trenutku jedan od njih je i ranjen. Pljačkaši ulaze i izvode ih napolje. Ovi iz vozila u pratnji leže na autoputu, na njih paze naoružani razbojnici. Jedan ili dvojica, na snimku se ne vidi jasno, uzimaju novac nakon čega lopovi utrčavaju u "Audi" i bježe.

 

Dok je trajala pljačka, nijedno vozilo nije prošlo autoputem u smjeru prema Gradišci.

 

"Audi" kojim su pobjegli pljačkaši pronađen je nakon dva dana, sakriven u šumarku, nedaleko od mjesta Cerovljani, gdje se pljačka i dogodila. Navodno, lopovi ga nisu zapalili strahujući da će ih odati dim od paljevine.

 

Upućeni kažu da im je to, ipak, bila greška jer su ključni DNK tragovi pronađeni upravo u "Audiju".

 

 

Pročitano 1540 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering