kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Utorak, 01 Ožujak 2016 23:09

Za njom se svi okreću: Naša je načelnica puno ljepša i od Josipe Rimac

Autor: Vedrana Bekavac Šuvar | 24sata.hr Autor: Vedrana Bekavac Šuvar | 24sata.hr

Anita Nosić (26) preuzela je čelo Lovreća nakon što je Ante Babić (HDZ) postao zamjenikom ministrice socijalne politike Bernardice Juretić. Oduševilo je to stanovnike čitave Imotske krajine.  Prvi put otkako je Imotske krajine na čelo jedne od tamošnjih općina zasjela je žena.

Lovrećani zbog toga ne skrivaju svoje oduševljenje.

 

- Josipa Rimac nije joj ni do koljena. Naša je ljepša, zgodnija, a i pametnija - kažu.

 

Anita je završila informatički menadžment u Visokoj poslovnoj školi Minerva u Dugopolju. I do sada je, kao volonterka, sudjelovala u radu općine.

 

- Odmalena su  me učili da su vjera i obitelj  na prvome mjestu. Kako imamo odgovornost prema obitelji, tako trebamo imati odgovornost i prema zajednici. S tim sam se uvjerenjem kroz Mladež HDZ-a aktivirala u stranci i sudjelovala u svim aktivnostima općine. Bivši načelnik mi je ponudio mjesto zamjenice na lokalnim izborima 2013. i ja sam ga s čašću prihvatila - govori nam Nosić.

 

'Zašto ne bih htjela ostati u Lovreću'

Ona u Lovreću živi s roditeljima. Sestra joj je u Njemačkoj, a brat u Splitu.

 

- Zašto ne bih htjela tu ostati? Tu sam u svojoj kući, nadomak prekrasne Makarske rivijere, pola sata od Splita i Omiša. Teško bilo gdje drugdje mogu imati standard koji imam u Lovreću - govori mlada načelnica nabrajajući zatim što je u fokusu njezina političkog interesa.

 

- Želim ispunjavati tekuće obveze i od kapitalnih sredstava ulagati u infrastrukturu. Želim pomoći našim gospodarstvenicima jer su oni ti koji uplaćuju porez u našu općinsku blagajnu. Iskoristit ću sve što se lokalnoj zajednici pruža kroz sredstva iz EU . Nastojat ću kroz elektroničku podršku sve postaviti na portal kako bi građanima sve bilo dostupno - obećava političarka.

 

'Kao žena nemam nikakvih problema'

To što je mlada, atraktivna žena ne vidi kao uteg za vratom.

 ljportal.com - Ljubuški Portal

- Mi jesmo patrijarhalna sredina, ali izabrana sam za donačelnicu, a u vijeću imamo 40 posto žena. U našoj sredini se na to ne gleda negativno. Kao žena nemam nikakvih problema, a pojedinačnih komentara će uvijek biti i da nisam žena - zaključuje mlada načelnica.

 

Najvažnija joj je podrška Lovrećana.

 

- Vjerojatno će biti poteškoća zbog smanjenih prihoda općine, ali pokrit ćemo se s onim što imamo. Moram naglasiti da u ovome nisam sama, brojni mladi su mi pružili podršku i spremni su mi pomoći. Svaki početak je težak, a ja sam spremna učiti i dokazivati se - kaže Anita.

Pročitano 3688 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering