kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 22 Prosinac 2013 16:48

FOTO: Ljubuški u Jaslicama

Foto: Tomislav Primorac | LJ::portal Foto: Tomislav Primorac | LJ::portal

Župnu crkvu na Humcu svake godine krase maštovite Jaslice, pa tako i ove godine čine malo "čudo".

Ideja je poslati poruku kako se Isus rađa svaki Božić u svakom gradu, pa se isto tako rodio u Ljubuškom, a ne samo u Betlehemu. Mladi su napravili jako lijepe jaslice sa najznačajnijim ljubuškim motivima: samostanom na Humcu sa starom crkvom, crkvom sv. Kate,

tvrđavom Hercega Stjepana, rijekom te crkvicom koja je nekada bila u gornjem dijelu grada, a radi koje danas znamo za Ljubuški i radi koje imamo prvi spomen Ljubuškog uopće iz 1435. godine. Već više od 10 godina fra Milan Jukić okuplja mlade i dopušta im da rade što god žele te je vjerojatno glavni krivac što svatko od njih ima toliku ljubav prema jaslicama, kao da ga je sam sv. Frano poslao i rekao mu nastavi priču s Jaslicama. Ove godine su jaslice pravili i crkvu okitili: fra Milan Jukić, Ivan Dedić, Toni Kozarić, Zora Dedić, Matej Dedić, Marjan Dedić, Kristijan Ilić i Josip Ilić. Ne smije se zaboraviti ni Nikolina Jakiša koja svake godine s njima pravi jaslice, ali je ove godine u zadnji tren bila spriječena.

"Započeli smo na inicijativu fra Milan, a malo po malo su nam se svi priključivali, jer tko god ima malo mašte dobro nam je došao. Dok radimo jaslice, već razgovaramo što bi mogli sljedeće godine, tako da svake godine imamo neke zanimljive motive, a ako nam ostane slobodan prostor, vjerujemo kako će biti veće od ovih sada." – izjavili su za LJ::portal ovi kreativci.

Pročitano 3142 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering