kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Četvrtak, 03 Studeni 2016 18:55

Upoznajte samozatajnu suprugu hrvatskog premijera: Konzervativna Dubrovkinja hercegovačkih korijena Plenkovića je osvojila u Saboru

Autor: Slobodna Dalmacija Autor: Slobodna Dalmacija

Vijest da je Ana Maslać Plenković (37), supruga novog predsjednika HDZ-a, Andreja Plenkovića trudna, obišla je hrvatsku javnost. Samozatajna Ana, o kojoj mediji inače vrlo malo znaju jer vodi jako miran i povučen život te se u kampanji svoga supruga uopće nije pojavljivala

, inače je mlađa od supruga devet i pol godina te je Dubrovkinja hercegovačkih korijena i šefica Saborske službe za pravne poslove, koja sudjeluje u pripremi odgovora na tužbe u sporovima.

 

Obavlja stručne, upravne i administrativne poslove iz djelokruga radno-pravnih poslova za zastupnike u Saboru i državne službenike i namještenike u Stručnoj službi Sabora. Prati statusna stanja dužnosnika, državnih službenika i namještenika te vodi osobne očevidnike državnih službenika i namještenika Stručne službe. Sudjeluje u izradi, donošenju i provedbi programa razvoja upravljanja i stručnog usavršavanja. A unatoč svojoj inrovertiranoj ličnosti, kolege ju drže za iznimno ispravnu osobu u poslu.

 

Supružnici su se upoznali na radnom mjestu, u Saboru, dok je on bio zastupnik i kotirao za velikog saborskog šarmera, a upoznali su ih zajednički prijatelji.

 

Vjenčali su se u Aninom rodnom Dubrovniku u listopadu 2014. godine, samo u prisutnosti kumova, a dva mjeseca nakon što su izrekli sudbonosno da, 19. prosinca, na Anin 35. rođendan rodio im se prvi sinčić Marko, koji je ime dobio po Plenkovićevu ocu, profesoru komunikologije.

 

Ana je vjernica iznimno vezana za Crkvu te je u skladu s tim i vrlo tradicionalna, kao i suprug, koji kotira za konzervativnog obiteljskog čovjeka, zbog čega i vode skladan partnerski život, na kojem im se samo pozavidjeti može jer do sada nisu bili izloženi baš niti jednom skandalu, bilo političkom, bilo privatnom.

 

Obitelj Plenković živi u Zagrebu, gdje imaju stan na adresi Vinogradi 80 i to im je jedina nekretnina u osobnom vlasništvu. Kupili su ga 2003. godine i platili 201.000 eura, a nekretnina je kupljena od prodaje obiteljske imovine i dijelom od Andrejevih tadašnjih prihoda od nesamostalnog rada, kako se za Tportal izjasnio Plenković, kada su političari morali iznijeti svoj popis imovine.

 

A za vrijeme njegova angažmana u Europskom parlamentu živjeli su na dvije adrese jer je Andrej od ponedjeljka do četvrtka bio u Bruxellesu, a za vikend dolazio u kući u Zagreb.

 

Zanimljivo je kako su supružnici Plenković uspjeli ono što mnogima nije pošlo za rukom, odvojiti privatni život, zadržati ga u svoja četiri zida te se ne izložiti medijskoj pompi te im tako i mi ovim putem čestitamo na vijesti o Aninom blaženom stanju i prvoj bebi u Banskim dvorima.

Pročitano 1451 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering