kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Nedjelja, 20 Studeni 2016 14:48

Trgovačka domišljatost za prodaju masti

Autor: Dušan Musa | Večernji list Autor: Dušan Musa | Večernji list

Utisnuta među dvije gajbe reklama za svinjsku mast na ljubuškoj tržnici detalj je koji može privući pozornost samo namjenskim kupcima ili ponekom ljubitelju pikanterija. Reklama je zaista originalna. Jest da odudara od standarda, zapravo, ona ih ruši.

Preopširna je, ali prodavač, koji je očito i proizvođač, uz tajanstven osmijeh kaže da je sve napisano istina, pa zato i treba stajati “crno na bijelo”. A to crno na bijelo odudara od poznatih marketinških standarda tipa kratko, jasno, jezgrovito!

 

U ovom slučaju naglasak nije na jezgrovitosti nego na “obrazložljivosti”. Prodavač - proizvođač je svaki detalj koji smatra važnim posebice obrazložio pa je na kupcu da sam zaključi. Iza naslova za koji su izabrana krupnija slova stoji jasna poruka da je svinjska mast “zdrava hrana i lijek”, uz za potrošača vrlo bitan detalj “nesoljena i čista”.

 

Nesoljena mast može se koristiti za meleme koji u narodnoj medicini služe, recimo, za snižavanje “vatre”, što znači temperature. Potom slijedi, od ostalih sadržaja izdvojena, ali jasna poruka - proizvedeno u kućnoj radinosti. Novi važan detalj ove priručne reklame je poruka kupcu da su “svinje hranjene samo ekološki uzgojenim vlastitim žitaricama i povrćem”.

 

Cijena, za razliku od težine, nije navedena, kaže prodavač kako ovisi o količini, ali je zato tu upozorenje - količine ograničene.

Pročitano 1208 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering