kerametal 17 1 17

lj 6 10 16 arox

euroherc

alba

SFbBox by psd to wordpress

Ponedjeljak, 05 Prosinac 2016 21:30

Birmingemski roler Mile Mucića iz Ljubuškog šampion VII. Columbine izložbe u Ljubuškom

Autor: Radio Ljubuški Autor: Radio Ljubuški

Dodjelom nagrada u Ljubuškom je zatvorena VII. Međugradska izložba sitnih životinja, a najvažniju nagradu doma je ponio Mile Mucić čiji je golub rase birmingham roler proglašen šampionom izložbe.


Pored glavne nagrade, u dvorani Osnovne škole Marka Marulića dodijeljene su i četiri specijalne nagrade. tzv. ''Specijalku'' hercegovačkog prugastog rolera osvojo je 16-godišnji Danijel Marić koji je rekao kako mu to priznanje mnogo znači.

 

„Nakon našeg dugogodišnjeg rada, pokazao se neki uspjeh“, izjavio je Marić koji se od sedme godine bavi uzgojem golubova.

 


Uz njega, važne nagrade su osvojili Hasan Softić (u kategoriji zeničkog prevrtača), Imran Vilogorac (u kategoriji bačkog prevrtača), te Kristijan Marić (u kategoriji birmingham rolera).

 

Posebnu nagradu ispred Saveza za uzgoj i zaštitu sitnih životinja BiH za dugogodišnji nesebični doprinos kako Savezu tako i Udruzi dobio je Radoslav Lavrić koji je ujedno i najzaslužniji za stvaranje nove rase Hercegovački prugasti roler.

 

Zadovoljstvo organizacijom ovogodišnje izložbe jučer su isticali uzgajivači i posjetitelji. Edin Redžić iz Brčkog spomenuo je kako mu je ovo već četvrti put kako dolazi u Ljubuški. „Mislim da je to sasvim dovoljan odgovor koliko sam zadovoljan sa Ljubušacima, sa Ljubuškim, sa mojom dragom Hercegovinom“, izjavio je Redžić.

 

Pored dodijele nagrada, na igralištu Osnovne škole Marka Marulića u Ljubuškom jučer je održana i popratni sajam domaćih životinja. Životinje su se prodavale i razmjenjivale među uzgajivačima, ali i poklanjale.

 

„Ja sam baš maloprije dvjema lijepim djevojčicama poklonio par patuljastih kunića jer sam vidio u njihovim očima kolika im je želja, kolika im je ljubav. Ako ništa, barem će pamtiti kroz desetak, dvadeset, trideset godina da im je ''čiko iz Brčkog'' poklonio par kunića“, izjavio je Edin Redžić.

 

Posjetitelji su isticali kako im je drago da se ovakva manifestacija održava u Ljubuškom.

 

„Dolazimo svake godine, djeci je lijepo, djeci je super, dobro je za naš grad da ima tako nešto vidjeti“, izjavio je posjetitelj Drago Ćorić koji je izložbu posjetio s obitelji.

 

U audio zapisu poslušajte prilog koji smo pripremili prigodom zatvaranja izložbe

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

U fotogaleriji pogledajte nekoliko fotografija

Pročitano 1938 puta
Pročitajte još na Ljubuškom portalu:


vtc nov 16 12 16

ding inzenjering